Trenduri Globale

Într-o lume interconectată care se confruntă cu multe provocări și incertitudini există o nevoie imperioasă de a urmări evoluțiile globale ale evenimentelor care ne modelează viitorul. Învățăm cum sa abordăm tendințele globale cu scopul de a luat decizii potrivite și de a găsi soluții solide și eficiente. Înainte de a acționa este important să se înțeleagă cauzele acestor evenimente și să fie puse la dispoziția publicului. Pentru a face tendințele globale vizibile pentru public am deschis un parteneriat cu Foreign Policy Romania și Ministerul Afacerilor Externe pentru publicarea suplimentelor în FB – Ce poate face România în lume? Ediție specială bilingvă pentru Adunarea Diplomației Române Anuale 2013; După Vilnius, înapoi spre Balcani; Cum să crească investițiile românești în străinătate.

Actorii globali cheie îmbrățișează politici externe care pot avea un impact mare asupra întregii lumi. Prezența noastră în cadrul Conferinței Governance Talks – America în lume: Înțelegerea Impulsurilor politicii externe americane (panou cu privire la politica externă americană, Ucraina și evoluții regionale) au ajutat la observarea rolului actorilor de frunte în stabilirea unui standard mondial.

Tendințele globale pot contura un panou larg de probleme de la instabilitate geopolitică la terorism, de la schimbările climatice la extinderea tehnologiei, de pe piețele emergente la depopulare etc., iar scopul nostru este de a încuraja acțiunile naționale. Prin urmare, Global Focus împreună cu ARCADIA (Asociația Română pentru Cooperare și Dezvoltare Internațională) a organizat o dezbatere publică pe tema crizei refugiaților – provocări interne și implicațiile de politică externă. Acest proiect face parte din planul național de lucru pentru Anul european pentru dezvoltare 2015.